Friday, November 5, 2010

hidup single or couple the best ??

single.. couple.. couple.. single..
dua2 pon best.. aku sendiri pon tak tahu mana lagi best..
rasenyer, couple lg best, tp, bler dh break up, single la pulak lagi best..
bagi aku la, single lagi best, tapi, bler dah ada couple, couple la pulak best..
pening2.. hua3.. tp, betul la, single lg best.. bebas.. fikir pasal diri sendiri jer, tak payah susah susah nk fikir pasal girlfriend.. tp, bler dh try couple, susah la pulak nk berhenti.. masa couple, punya la manis mulut, puji2 la.. tapi, bler dah putus, semua jenis binatang nak sebut kat ex dia..
fuhh, nasib baik la bukan aku.. (puji diri sendiri kejap..)
pastu, bler dah putus cinta, mula la nak bunuh diri..

penting sangat ke couple ni ??
bagi aku, tak penting pon.. kalau dah jodoh, tak kan ke mana.. tak kan lari punya..
kadang2, tp jarang2 la, jodoh dah depan mata, tapi dia tak tahu2 jugak tu jodoh dia.. ish aku ni, kuat tul ambil tahu kisah cinta orang, kisah cinta sendiri tak tahu hilang entah ke mana.. waaaa...

aku, still macam ni.. single.. hidup yang boring.. rindu yang tiada berteman..
ada gf, tapi tak tahu nak hargai, kan dah lari tu.. bukan jodoh agaknyer..

betul, cinta itu buta, tapi, jangan la butakan mata korang sebab cinta..

apa pendapat korang ??
single or couple lagi best ??
sila comment..

3 comments:

nik Firdaus said...

assalamu'alaikum....:) dlm islam tdk ade istilh 'couple'.mngikut cara islam adlh kawin.'couple' ni adlh haram,krna ia membawa kita jth terjunam ke binasaan(maksiat).apabla kita couple akn terjdinya 2 perkara iaitu maksiat hati dn maksiat tngn.masiat hati ni adlh kita selalu fikir tentng tmn wanita kita dn maksiat tngn sprti kita htr sms dgn gune ayt2 yg power.klau setakat nk berkenalan tu xper islam bgi tpi ade bats2nye.sya berpesn diri sya sendiri,cinta yg mulia adlh cinta kpd Allah SWT,Rasulullah SAW,dn keluarga kita.dlm hadis qudsi bhawasanya Allah tlh berfirman:barang siapa yang mengingatKu akan ku mengingatnya,barang siapa yang menyebutKu dan mengingatKu dalam kesendirian,Aku mengingatnya didalam diriKu,dan barang siapa yang mengingatKu didalam kelompok yang besar,Aku mengingatnya didalam kelompok yg lebih banyak dan besar..Allhu'alam..:).sya mnta maaf jika ada terluka hati,yg baik itu dtg dri Allah,yg kurang itu dtg dri diri sya sendiri.klau tdk ade keberatan silalah layari blog sya,www.nik-firdaus.blogspot.com

Nur Ayuni Mohd Bohori said...

me~ just one thing,KAWAN lagi BEST,kan3???

KiMi Hakimi said...

yups.. memang memang.. teramat best..