Saturday, July 23, 2011

LANTAK KORANG LAH

Nak mula camne eik ?? camni lah.. aku ada buat bancian dalam kelas aku beberapa hari yang lalu,
bancian pasal couple.. pelik gler aku, kawan aku yang bagitahu aku yang dia tak pernah couple sebelum ni,
rupa-rupanya dah dua (2) orang dia couple.. korang tengok la.. camne 'couple' tu membuatkan
seorang kawan baik aku sanggup menipu.. tu baru kat aku.. tak lagi kat girlfriend/boyfriend dia..
tak lagi kat mak bapak dia.. camne la perasaan mak bapak dia orang bila dapat tahu ??
camtu la kawan-kawan aku.. dah putus, cari yang baru.. bila la nak serik ?? bila la nak fokus study ??
sedar-sedar la kawan-kawan aku ooi.. tahun depan dah SPM.. SPM la penentu segalanya..
kalau asyik couple>putus>couple balik>putus balik, bila boleh fokus pada pelajaran ??
lepas tu, kalau dah putus, ingatkan dah serik, rupanya tak sampai sehari,
dah couple balik.. couple dengan ex pulak tu.. kalau korang dah tahu yang ex korang tu
dah tak sesuai dengan korang, wat pe nak couple balik dengan dia ??
pastu, bila couple, sms sampai tengah malam,
masuk dalam kelas, tidur masa cikgu mengajar..


ingatlah kata-kata ni.. yang selalu korang baca dalam buku teks sejarah..
"mereka yang melupai sejarah pasti akan mengulanginya"
"those who cannot remember the past are condemned to repeat it"
banyak maksud yang mendalam pada ayat tu.. ambil la iktibar..
ni tak, dah putus, couple balik.. dengan playgirl/playboy pun tak pe,
asalkan cantik/hensem.. aku tahu la yang cinta tu telah membutakan
mata korang, tapi jangan la sampai membutakan hati korang..
sampai tertinggal dalam pelajaran.. korang sendiri pon tahu kan
kisah cinta aku.. baca link blog aku pon dah tahu.. aku ingat
nak tukar, jadi "hatiku takkan terluka", tapi takpe lah,
aku lebih suka link yang ni..

kat mana dah aku baca cerita ni, aku cerita semula lah..
ada seorang lelaki, tengah berdua-duaan dengan girlfriend dia,
lelaki tu pegang tangan girlfriend dia,
pastu ada seekor anjing lalu kat tepi dia orang,
lelaki tu pun cakap, "cis, najis ! pergi jauh-jauh kau anjing tak sedar diri !!"
dengan hati yang sedih, anjing tu pun pergi ke tempat lain..
dalam hati, anjing tu berkata,
"sehina-hina aku, walaupun aku ni najis berat, kalau dia pegang aku,
boleh samak, hilang la dosa.. dia tu, pegang-pegang tangan girlfriend dia,
boleh samak ke ?? hilang ke dosa ??"
*sebenarnya samak tu adalah sertu, tapi dah cerita dia wat samak,
aku wat samak la..*

so, harap korang dapat ambil teladan dari cerita ni...
kalau nak couple tu, pandai-pandai la jaga diri..
jangan sampai tertinggal dalam pelajaran..

p/s: jangan terasa ye.. sorry kalau terasa, harap cinta tak membutakan hati korang..
papepon,

-LANTAK KORANG LAH-
peace no war..

3 comments:

cik lollipop syada said...
This comment has been removed by the author.
cik lollipop syada said...

sy xdapat pom bancian tu ..haha

Kimi Gazer said...

sep2 jangan kesahh belum lagi..
sorry..
18 per 23 darab 100 = 78% baru hok banci doh..
hok selebihnya tu wat bancian sendiri la deh..