Saturday, November 19, 2011

When My Past Meets My Future..

Nape aku buat tajuk macam tu?? nanti aku ceritakan..
ingat lagi x aku punya post malam tadi??
alaaa.. dh x ingat ke?? nyanyuk la korang ni.. huhu..
okey lah, post aku tu adalah pasal hangout di KBMALL hari nie..
semua dah dirancang.. Plan A xmenjadi.. So, kita org ikut Plan B..
aku ingatkan sikit je yg datang tadi.. rupanya ramai la jugak...
walaupun kita orang x jalan sekaki sekali.. mula2,
begini ceritanya..
aku sampai tu dalam pukul 11.. sebenarnya, aku sampai tepat2 pukul 11..
haha.. aku betul2 tepati janji kan??
aku sampai tu, kawan baik aku ni, dia htr msg.. dia ckp dia tggu kat cintaku..
Cintaku?? kat mane tu?? aku mane kenal cinta dia.. haha.. gurau je.. dkt kfc jer..
sampai2 tu, kita orang pun pegi la main pool.. opps, aku xmain la.. aku tengok jer..
yg main tu adalah I,F,N.. aku n S pegi tgk cd game kejap.. tgk je tau.. xbeli lg..
lepas tu, kita org pun pegi la kat pool.. aku tengok lagi.. mse tu orang xramai sangat..
yela, kan masih pagi.. kebanyakan org xbangun lagi..



pastu kan, aku dapat satu mesej drp kawan baik  aku.. kita org xjanji pun nk gi..
aku sruh dia gi kat snooker.. tapi dia xnak masuk.. dia ckp bau rokok kuat..
padahal kat dalam tu mana ada orang hisap rokok.. pastu, bila dia dah masuk dalam,
dia ckp, best la pulak kat dalam ni.. haha..
ni lah dia..
pastu kan, dia dapat satu mesej.. tut tut, tut tut..

mesej daripada sape?? drp kawan dia.. dia dah janji dgn kawan dia.. pmpuan..
pastu, dia ajak aku ikut dia.. aku pun ikut jerlah.. menyibuk kan aku nih??
pastu, aku pun ikut la dia.. turun bawah.. lalu kat kfc..

pastu, dgn xsengaja, tepat pukul 11.50, aku ternampak si dia.. alaa.. aku xtahu pun dia gi jugakk...
pastu, aku terus lari.. haha.. penakut betul lah aku nih..
aku lari tu sebab nak ikut ikki jer lah.. ikut ikki cari kawan dia tuh..
pastu, aku dgn ikki pun pusing2 satu kbmall.. tapi xjumpa jugakk kawan dia tu..
pelik kan?? pastu, kawan dia htr msg.. dia ckp yg kwn dia tu SESAT !
hah? biar betul? dlm kbmall pun bleh sesat? aku tergelak sorang2 mase tu..
haha.. pelik la kawan dia nih.. so, diteruskan citer, aku terus mencari dan mencari kawan ikki tuh..
lepas dah jumpa, kita org pun pergi la popular.. rupa2nya kawan ikki tu bwk adik..
so, ikki date dgn kwn dia tu, aku pulak x date dgn sape2.. huhu..
aku ikut je ikki...
tgk jer,... bukannya beli...
pastu, aku, ikki, kwn ikki, n adik kawan ikki, naik kat ats.. kat boling..
kat atas tu, aku terjumpa la dgn kwn2 aku nih.. rupa2nya dia org dh abis main pool..
aku xtahu la sape yg menang.. huhu..
kita org mmg terliur nk main boling... tp ramai sgt org.. sesak betul dlm tu.. ish3..
pastu, tiba2, aku ternampak si dia.. alaaa...
jgn marah...........
aku bukannya pandai sgt spy org.. xmacam kawan aku tu.. gila bayang..
mse tu henfon ad kat tgn aku.. so, aku sempat la ambk gmbr ni.. jgn mrh....
lepas dia org naik kat atas, dalam 1 minit gitu, kawan ikki pun ikut dia org jugakk..
pastu, ikki pun ikut dia org jugakk.. so, aku ape lagi, terpaksa ikut la jugakk..
mse aku ikut tu, rupa2nya kawan2 aku ni dah tinggalkan aku..


Ish dia orang ni.. sanggup dia org tinggalkan kawan..
pastu kan, sekali lagi kita org gi main pool.. sekali lagi, aku tgk jer.. haha.

pastu, dah pukul 2.. so ape lagi, masa untuk solat..
otw nk gi surau.. kat bumbung..


lepas selesai solat tu, kawan aku ni, dia dapat msj dr kawan dia..
mesej..

ambil gmbr..

mesej lagi..

mesej lagi.. haha..
sebenarnya masa ni aku tengah tunggu kawan baik aku ni.. lama betul lah dia nih..
so, aku ambil la gambar kenangan sikit..

tiga-tiga baju biru.. kita org xberpakat tau..
lepas tu, akhirnya.. sampai jugakk kawan baik aku ni......

so, next destination is :: food court !
kesian kat kawan baik aku nih, Firdaus, dia dah lapar sgt.. haha..
lepas makan, baru aku teringat nak ambik gambar.. haha..
nah.. ambik korang.. haha,..
kwn aku yg ni pulak, dia dh mkn dgn awek dia awal2 lagi.. so, dia ambik bau jerlah..
lepas tu, pusing2 kbmall buat kali kedua.. huhu..
yg lelaki tu, kawan lame aku.. dah bertahun-tahun xjumpa dgn dia.. dah lain dia sekarang ni..
yg pmpuan tu pun kwn baik aku jugak.. ari tu dah jumpa.. time raya..
mse ni, aku nak gi main pool.. ceh, baru nak try.. aku pun gi la dgn firdaus.. masuk tu,
ramai giler orang.. yela, semua dah bangun dari tido.. huhu..
pastu, aku pun gi la kat BFF aku tuh.. dia duk kat dalam popular..
dia cakap, seminit sebelum aku sampai tuh, ada satu kejadian yg berlaku..
haha... yg tu aku mls nk citer...
lepas tu, ikki ni, dia nak beli memory card micro sd, tapi semua kedai dah habis..
so, dia pi la tgk cd kartun jepun/korea..
try tgk muka dia.. happy betul dia..
lepas tu, dah masa untuk balik.. alaaa.. semua dah nak balik.. tapi, aku lupa nk call mak aku..
haha.. nyanyuk betul lah aku nih.. kena tunggu lama.. pastu, BFF aku punya kakak ni nk gi popular kejap..
aku pun ikut lah.. pastu, ada sorang adik nih.. aku xtahu la kakak ke adik, tp dia tu perempuan lah..
dia hulur satu kertas.. aku pun ambik lah.. haha..

aku tunjuk kat BFF aku tuh.. pastu dia gelak.. haha.. aku cakap, dah org bagi, xkan nak tolak.. huhu..
dia ckp yg dia senyum jer, x ambik pun.. huhu.. xpelah.. aku dah ambik pun.. buat kenangan..

sebenarnya, panjang lagi ni.. malas aku nak taip.. sebab gambar dah habis.. huhu..
lagipun, cerita yg seterusnya mmg boring.. sebab aku keseorangan, bersms dgn si dia..
kawan2 yg lain semua dah balik.. aku je yg xbalik lg.. kena tunggu.. 

Tambahan : sebenarnya banyak yg aku skip cerita nih.. panjang sangat...
pastu, dalam kesibukan kita orang tuh,, aku sempat jugakk gi beli cd game.. yes yes..
pastu, ada la jugak kejadian yg berlaku..
pastu, aku dpt byk pengajaran hari nie..
pastu, aku happy, tapi aku sedih jugakk.. sebab?? si dia lh.. aku buat mcm dia xwujud jer...
jht kan aku?? 


kalau korang suka kat seseorang, jgn bgtahu kat org lain sebab korang suka kat dia..
sebabnya, kalau korang dah bagitahu kat org lain npe korang suka kat seseorang tu,
so, kawan korang tu akan suka jugakk kat orang yg korang suka tu..
maksudnya?? melepas la beb..


jangan terlalu percayakan orang lain walaupun orang itu adalah kawan baik anda..
kerana kawan baik anda itu mungkin akan menikam anda dari belakang..
umpama musuh dalam selimut..



n one more, mcm yg aku kata semalam..

Expectation hurts.. so, don't expect anything.. just accept it as surprises..

aku memang xjangka yg si dia akan gi jgk kbmall..
so, aku mmg terkejut lh... surprise..

sekian, terima kasih..
p/s : ramai yg xdpt dtg, tp ramai jgk yg dtg..
kita hanya merancang, tuhan yg menentukan..
perjalanan seribu batu bermula dgn langkah yg pertama...
maksudnya?? kalau aku xtegur dia, maknanya aku xkan pernah dapat miliki dia............................................................................................................................

satu lagi..
My Past tu adalah BFF aku, n My Future tu adalah si dia..

8 comments:

cik lollipop syada said...

panjang molek cerita pasal kb mall . jupo nga si dia , untunglah ... haha !

KamKim said...

jupo, tapi xkecek.. untung ko gitu?

cik lollipop syada said...

sapo suruh sombong ? rugi2

KamKim said...

ok lh.. lain kali sy xkan sombong lg.. perit2.. :)

cik lollipop syada said...

haha , bagus . tahu pom perit

KamKim said...

haha.. baru 2 tahun.. xsei sapa 3 tahun ko ?

cik lollipop syada said...

buleh jugak ..

KamKim said...

hmm.. sengoti ko ni ?