Friday, March 22, 2013

My SPM Result... !

Hai semua... Aku nak pergi terus kat bab result aku.. 
Tapi sebelum tu aku cerita la sikit pengalaman aku.. :)
Sebagai kenangan...

Semalam, 21.03.2013,
aku bangun awal2.. Awal la sangat..
Yela, dah xsabar nak boleh result..
Tidur pun tak lena.. Makan tak kenyang..
Tengah runsing, gelisah, berdebar-debar...
Aku ajak my mom ni pergi awal dekat sekolah..
Hah? My mom ikut? Korang pulak? Daddy ?
 Haha.. Aku tak risau sangat my mom ikut... 
Kalau my mom xikut pun, nanti aku balik, dia dapat tahu jugakk.. :)

Mula-mula sampai dekat sekolah tu, dalam pukul 9.50,
aku tengok ade la beberapa orang kawan aku nih..
Dia tunggu dekat wakaf berhampiran pondok jaga..
Dia orang tak berani jumpa dengan cikgu kot...
Aku memang dah niat nak jumpa dengan cikgu dulu..
So, aku ajak my mom pergi dekat bilik guru..
Dekat bilik guru tu, my mom bersalam la dengan cikgu-cikgu..
Pastu cikgu Biology bisik dekat aku,
"pkp xcall ke buleh brape?" 
Aku cakap xlagi ni..

So, masa tu aku dah pelik...
Cikgu pun ajak aku dengan my mom ni pergi pejabat..
Bukak je pintu pejabat, cikgu-cikgu dah ucap tahniah dekat aku..
Cikgu cakap pkp call n bagitahu yg 

Aku dapat straight A's 

Lepas dapat tahu tu, my mom menangis..
Dia call my dad, my brother n my sisters..
My mom bagitahu dekat dia orang... 
Lepas tu, baru la sampai sms yang aku check melalui mySMS...

masa gambar ni diambil boleh diabaikan.. :)
pastu pkp sampai dekat sekolah..
lepas tu guru tingkatan berikan slip keputusan spm..
tapi aku punya slip cikgu tak bagi lagi..
cikgu suruh ambil dengan pengetua..

Lepas tu, aku mintak slip keputusan Dia....
Dia dapat 5A 5B (5A 3B+ 2B)... :)
Tahniah awakk...  :)
My girl punya result.. :)
LCCI-1 kat bawah tu maksudnya
Dia dengan aku layak dapat sijil Akaun
sebab kita orang dapat jawab dengan baik soalan akaun..
Sijil tu bernilai sangat2 kalau nak jadi akauntan... :)

Kemudian, cikgu suruh bekas pelajar berada di dewan terbuka,
duduk atas kerusi.. Pengetua tegur aku, aku senyum je..
Pengetua cakap, kalau result macam ni, kena senyum lebar lagi sampai telinga.. Haha..:D Masa tu pkp berucap..
Kemudian, baru pengetua berikan slip keputusan tu..

And this is it, my SPM result



Terima kasih awak sebab dah bantu sy.. :)
Awak dah beri semangat kat sy.. :)


Thanks to my family n teachers n friends... :)

P/s : Abah, hadiah untuk hari lahir abah.. Sorry lambat... :')

18 comments:

cyda yusof said...

tahniah adik :)

Anis Farhana said...

Wah , tahniah :)

nur hidayah said...

tahniah yer..huhu..

shuhaida saad said...

tahniah both of u :)

erni ariffin said...

Tahniah.....

Hanis Nizam said...

TAHNIAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

KamKim said...

Thankks... :)
Trima kasihh... :) :D

❤ Si Budak Vanilla ❤ said...

tahniah. .cntik result. . :D

aein safinah said...

Tahniah ! Gempak ahh =D

eiqa azra said...

wow!!! blogger yang bijak!! hehe
tahniah..
:)

CikPelangiSenja™ said...

hebat ~ semoga A jugak dalam perilaku dan akhlak okay :) May Allah bless you all the time..

Rezatul Akma said...

congratulations to both of you :)

Nabilah Suhailah said...
This comment has been removed by the author.
nadia hikari said...

alhamdulillah . rezeki Allah bagi kan ? lepas ni nak sambung apa pula ?

KamKim said...

Thanks semua... Alhamdulillah.. :)

Minat engineering.. :)

eiyna tyna said...

wahhh tahniahh !!! :D
soryy lmbat bca entry :)

syada said...

Tahniah gewe . selamat menjadi enginneer :')

KamKim said...

Thanks... :')