Friday, March 1, 2013

Penceroboh di Lahad Datu

Hai semua. Seperti yang korang baca kat tajuk tu, aku nk cerita sikit pasal penceroboh di Lahad Datu tu. Aku xtahu sangat pasal peristiwa nie, kalau korang nak tahu lebih lanjut, korang tonton la berita, or page official kat facebook. Xpun baca surat khabar pagi esok. Jangan mudah percaya pasal khabar angin.
Iklan textile kjap.. Singgah beli kain.. Hehe..
 Aku xsangka masih ada insan yang sanggup bertumpah darah menceroboh negara Malaysia yg sudah merdeka nie.
Aku ada baca kat page facebook, kat berita pun ada bagitau :

"Dua komando polis terbunuh apabila bom mortar melanda Kampung Tanduo yang didalangi kumpulan penceroboh bersenjata Filipina."

Kesian kat family komando polis tu. Untuk pengetahuan korang, mortar tu ialah sejenis senjata yg sangat berbahaya. Killing radius dia sangat besar.


.



.



.




.




.



.



.



Ni lah mortar.. Haha..
Haha. Aku gurau jer gambar tu. Tu gambar Pestle n Mortar, ataupun Lesung dan Alu. Mortar ni boleh membunuh jugak, kalau seseorang tu dibaling dengan benda ni. Just Kidding.
Nie baru mortar yg sebenar.



.



.



.




.





.



.




.





.



.
Adik beradik meriam buluh..
Masa zaman penjajahan Jepun n komunis senjata ni digunakan di Malaysia.

Btw, Lahad Datu, iaitu Sabah, dekat dengan tempat tinggal abang aku, iaitu Sandakan.. Dekat la jugakk.
Ehh, Banyak tempat pelancongan menarik.. 
Bulatan warna biru tu tempat peristiwa tu berlaku,
bulatan warna merah tu tempat tinggal abg aku..

Semoga penceroboh tu menyerah diri. Mereka cuma membahayakan penduduk tempatan di kawasan tu. Kalau lah Malaysia nie ada kapal aircraft carrier...

Angan2 je nie.. Hehe..
P/s : Doakan keselamatan perajurit kita..

4 comments:

Aleeza Zailan said...

Lahad datu ke sandakan 4 jam . jauh jugak la . xD . darurat keadaan skrg :(

KamKim said...

Ouh, jauh jugak.. Dalam map nampak dekat jerr.. Hihi.. Sabar lah ye.. Banyakkan berdoa..

syada said...

Sedap jah napok hok duk dalam mortar hok first tu . Haha

KamKim said...

Haha.. Sedap tu meme sedap, tapi pedas..